27 mars 2006

I kjelleren!

For første gang i mitt liv har jeg møtt et menneske som har klart å drive meg helt ned i kjelleren! Da jeg samlet meg og snakket med vedkommede om det, havnet jeg jammen nesten like langt nede i kjelleren igjen, enda jeg denne gangen var forberedt og hadde stålsatt meg! For et forferdelig sted å være!

23 mars 2006

Speltbrød

I dag har jeg forsøkt å spise speltbrød for å se om det er bedre for hud og humør, men det tror jeg ikke det er! Ikke om man skal bedømme etter humøret mitt i dag! Og hodebunnen! Riktignok spiser jeg penicillin og bruker øredråper pga betente ører og slikt, men med mindre medisinene som jeg begynte på i går etter en uke med verk er årsaken, legger jeg skylden på brødet. Forbaska irriterende, for brødet er skikkelig godt! Jaja, da var det tilbake til omeletter og salat igjen!

Det verste med det hele, humøret altså, er at jeg hører så dårlig at jeg snakker/roper høyrere enn jeg pleier når jeg er i dårlig humør.

Hæ? Sa du noe?

Bokglede

Det ligger det to nye bøker på skrivebordet og gleder meg: Hanne Mi Sauges "min greske kjærliget" og Tove Cecilie Fastings "Paradiso". Ja, jeg har lest dem før, Paradiso ganske nylig, den kom jo i fjor, og det er ikke lenge siden jeg fikk låne den av Linda!

Jeg gleder meg kanskje enda mer fordi jeg vet at de lever opp til forventningene!

Tyggis i håret-tips

Dersom tyggisen henger fast i håret: Bløtgjør hele greia med matolje, vent litt og gre forsiktig ut. Hvordan jeg vet det? Fordi Nikolai sovnet med tyggis i går kveld. Hvordan jeg fant tipset? Jeg søkte på nettet. -men ikke før jeg hadde begynt å klippe for å få det ut og så at dette kom til å bære helt galt avsted...

19 mars 2006

Trøtt

Denne helgen har jeg så langt ikke gjort noen ting. Jeg har sittet med dundrende ørebetennelse siden onsdag kveld og har hatt nok med å spise piller og svette ut feber. Og stått tidlig opp for å fylle på piller. I dag våknet jeg av andre grunner. Ja, øret er vondt, men ikke _så_ ille. *Tusle på sofaen og forsøke å sove videre*. Først pep mobilen. Så kom solen. Så satte katten seg til å krangle med nabokatten utenfor vinduet, og _så_ stod resten av huset opp. *akkja* *gjesp* Lyspunktet får være at øret fortsatt ikke verker så ille at jeg har vært i pillepakka.

18 mars 2006

Om blekkspruter og phytagoras

Ofte på nettet kommer man over noen som liker å operere med mer enn ett kallenavn. -men de gjøre en litt dårlig jobb med å skjule seg. Noen gjør en så dårlig jobb at selv jeg, som er så dårlig på å avsløre hvem som er hvem at jeg har gitt opp og bare slår meg til ro med at hvem er noen andre, ser hvem de er. En slik har jeg vært ute for i det siste. Det tok ikke lang tid før jeg så at x og y har samme skrivestil. Når det i tillegg drysset likelydende hint om både x og y, var ikke saken så vanskelig lenger og svaret var klart: x=y. I går satt xy og gliste godt i skjegget, tenker jeg, og koste seg med at vi har latt oss lure. Og jeg spilte med. -men dersom det noen gang kommer opp i fremtiden hvem som lurte hvem, ville jeg bare dokumentere det her. Det er tross alt ikke hver dag jeg avlører noens cover, så da skal jeg jammen ha æren for det dersom ære skal deles ut ;-) Altså blekkspruter og phytagoraser har slett ikke så lite til felles.

15 mars 2006

Et nytt og bedre liv - igjen

Jeg var så flink! La om til Fedon-kost og kuttet spesielt ut brød, ble frisk og rask i hele meg og gikk ned mange kilo helt uten å gjøre noe mer. Enda flere ble det da jeg ble enda flinkere og begynte å spasere tur.

Så skal det bare en bitteliten grasstust til i form av en brødskive eller to når man ikke har alternativer for hånden, og så er det gjort! De siste månedene har jeg falt tilbake til litt gamle vaner og spist alt for mye "nei-mat", spesielt brød. Resutat: Hovne, stive fingre, sokkemerker på beina, opp noen(mange) kilo i vekt, trøtt, tiltaksløs og med dårlig hud i ansiktet. På news forleden var det en som brukte ordet burugle og da tenkte jeg "Ja! Det er meg!"

Nå skal det på skinner igjen! Jeg har klart å kutte ut brødet og forsøker å spise meg opp til der jeg var. Vekten har gått ned med en kg(vann antar jeg) på noen dager, så jeg føler meg på rett spor :-D

13 mars 2006

Katter - eller iallfall en av dem!

Sofus, vår buskete, sorte "lille" kastrerte hannkatt har hatt et problem: Han går til neste nabolag og blir der til han blir hentet. Enten det tar en, to, tre, fire, fem eller flere uker, tror jeg. Lenger enn fem har jeg ikke ventet. Han snur ikke og går hjem igjen. Neida! For å bevise for vedkommede som eier huset han har beleiret det siste halvåret at han ikke rømmer hjemmefra fordi han ikke vil være hos oss, har jeg stoppet bilen, gått ut og holdt døren åpen. Katten kommer luntene, med allverdens god tid, og rusler inn i bilen for å være med hjem. Ikke det at hun har ytret noe i den retning altså, men hun må jo begynne å lure når katten kommer flyttende inn i hagen hennes og ikke vil gå hjem igjen!

I den senere tid er det jeg som har hatt et problem: Katten går ikke ut i det hele tatt! Og går han ut, er det bare en liten tur og slett ikke for å gå på do nei! Kattedoen som stort sett har fått stå ubrukt tidligere, er nå blitt målet når katten kommer pilende inn døra etter å ha luftet seg ute i snøen. Og jeg synes plutselig at en katt er mer enn nok, ellers takk!

Nå hadde jeg tenkt å illustrere dette innlegget med et bilde av lillepusen,men jeg kan ikke huske hvor jeg så kameraet sist, så det får bli når kameraet dukker opp. Da har jeg sannsynligvis glemt hvorfor jeg lette etter det forresten, så ikke ha for store forventninger!

11 mars 2006

Chios!

Denne uken har jammen vært spesiell! Full av Chiospludrerier i alle bauger og kanter på nettet. Både på forumet Diskuter Hellas (stikk innom om du ikke har vært der alt!) og via mail med gamle og nye bekjentskaper. En av de nye, Turid, bor og har galleri på Chios. Sjekk det ut! Det skal iallfall jeg gjøre neste gang jeg kommer ned!

Uken har vært så spesiell at jeg slett ikke har kommet på å gjøre mine plikter i heimen sånn uten videre. Ok, det ser ikke så ille ut her. Litt "dagens rydding", så blir det bra. Jeg har faktisk både støvsuget, vasket tøy, vasket bad, laget mat... Selv om det føles som om jeg ikke har tatt ut huet av skjermen annet enn om kvelden for å legge meg. Satser på at det går over snart og stabiliserer seg til normal(for meg) nettaktivitet :-P