29 september 2005

Hallo fra Chios

Jeg må jo prøve å blogge fra hellas også da. Alt vel her. Fint vær, godt selskap og mye sol. Nå gjelder det å nyte de siste dagene før hjemreise.

22 september 2005

Skikkelig reisefeber!

Jeg begynte å pakke på alvor i dag. Pakket ned i toalettveske, sminkeveske, la klart tøy på salongbordet i b-stua etc. slik at jeg kan se hva slags koffert jeg trenger. _Plutselig_ slo deg meg; Jeg reiser i morgen! Og jeg skal reise helt alene! Så ille reisefeber har jeg ikke hatt på mange, mange år! :-D

Det eneste som er forbaska, er at jeg ikke har anskaffet meg noe nytt sort skjørt siden jeg vokste ut av det forrige. -men pytt pytt. Jeg får mixe og matche så godt jeg kan med det som er igjen. -Og er magan samarbeidsvillig i morgen, passer sikkert linningen på den nye sorte buksa også, så jeg slipper å bruke blå dongeribukse og få enda flere mixe-matcheproblemer. Akkjah. Det er ikke bare når livmålet varierer mange cm. fra den ene dagen til den andre. -Og buksa er innkjøpt på den minste av dem.

Og hvorfor kjøper jeg blå dongeribukser og -skjørt når nesten alle toppene mine passer mye finere til sort? Akkjah.

20 september 2005

Rydde, pakking og reisefeber

Nå er det bare 3 dager til turen starter! I dag har jeg som mål å rydde og vaske 2. etasjen og ta badet et grundig tak. Så skal jeg begynne å finne frem tøy, vaske litt, stryke mer, og pakke! Dessuten har jeg lovet Kristian å gå og se "Madagaskar" på kino, så det har jeg plottet inn i morgen kveld. Da får han to filmer på rappen, han skal se Charlie og sjokoladefabrikken med klassen, men det gjør vel ikke noe? Min feil. Jeg er litt treig. Og synes ikke det er _så_ morsomt å kjøre til byen og finne parkeringsplass og og... Selv om jeg har lyst til å se Madagaskar jeg også. *sparke meg bak*

Egentlig er jeg blakk, nesten, så stakkars meg om gebyrfri visa skulle slutte å virke på turen! O' skrekk! Jeg har nemlig tenkt å låne av den til lønningen kommer inn den 1.

Nei, nu har jeg hatt lang nok kaffepause og har tenkt å ta med meg støvsugeren og klatre til lofts med den. Eller. Opp trappa iallfall.

19 september 2005

Turblog - veldig kjedelig lesning!

Påbegynt 31. august

Dette innlegget er herved utnevnt til min turblog! I stedet for ørten nye innlegg om tur, kommer turene som kommentarer til dette innlegget. Lurt, huh? Kanskje endrer jeg datoen for hver gang også, slik at innlegget ikke forsvinner for langt bak i arkivet. Jeg har gått en snau times tur omtrent annenhver dag siden 20. august.

Jeg har en "testerunde" jeg går: Opp gamleveien til Årsneskrysset og til høyre hjem ringbanen. Eller motsatt. De to første rundene gikk jeg ned gamleveien, på hhv. 53 og 48 minutter. I dag gikk jeg opp gamleveien og brukte 44 minutter. Jeg gikk "testkilometeren" min(fra Langholmsundkrysset til Årsneskrysset) på 10 minutter i dag også, men i dag gikk det nedfor, så jeg var på langt nær like pumpa da jeg kom i mål. Kanskje er runden lettere den veien totalt også, men jeg synes uansett at jeg merker fremgang!

Runden er egentlig litt kjedelig, mye asfalt, så jeg har bestemt meg for å gå den kun en gang i uken. Og da er vel onsdager en like bra dag som noen andre. Det er iallfall i god avstand fra rødvinsglasset i helgen ;-P

16 september 2005

Eksplosjon

I dag har det vært eksplosjon i det Kristiansenske hjem. Jeg har slitt med å få til å lage spillelister på mobilen. Kristian har slitt med å få maskinen opp og gå på nett igjen etter formattering. Begge sure. *kablam*

Jeg reagerer merkelig nok ikke så positivt på å få kjeft for at dongla er bøyd og musa ikke virker med krav om å komme og fikse det! Jaja. Nå er gemyttene roet, spillelistene er på plass på Nokian og mor har fikset nettilgangen hos Kristian. Så nå kan vi bare lene oss tilbake. -Og vente på neste eksplosjon...

15 september 2005

Gjøremål

Bare fordi jeg er så fryktelig lat i dag, og for å sikre at jeg får gjort noe: I dag skal jeg pusse over vinduene innvendig, tørke støv rundtomkring, ta sengene til ungene og generelt bare forsøke å shine opp litt ved noen "finishing touches" rundt i huset.

Sånn, nå står det der, svart på hvitt, og griner mot meg i morgen dersom jeg ikke har fått gjort det jeg skal, så nå må jeg jammen få fart på! *løpe* (Liksom!) *dra seg opp av sofaen*

14 september 2005

Smått og stort - seriøs pludring

Dagen for avreise begynner å nærme seg! Nå er det bare halvannen uke igjen før jeg sitter på Chios med en frappe :-D

Jeg har såvidt begynt å smake reisefeberen og har begynt med de verdensberømte pakkelistene mine. -Bortsett fra at jeg bare har _en_ denne gangen og ikke en til hver.

Til tross for iherdig trening for å rydde plass innenfor bukselinningen, sliter jeg fortsatt litt der. Det blir nok bare salater på meg hele uken. Liksom!

Jeg har nok gått ned litt og inn litt, men ikke så mye i bukselinningen som jeg kunne ha ønsket meg. Mulig jeg innbiller meg det, men baksiden ser da virkelig litt bedre ut? *nakkevreng* Joda, vi sier det!

Nå driver jeg så smått og psyker meg opp til å gjøre litt ekstra ting og tang i huset før jeg reiser. Og nåde dem om det ikke ser sånn ut når jeg kommer hjem igjen også :-P

11 september 2005

Mjau

I dag ringte Borgny Jørgensen igjen og hadde Sofus på besøk. Nå har han vært borte 2 uker. Jeg har vært nede og sett etter ham noen ganger, men han har ikke dukket frem. Nå har vi vært nede og hentet ham, og denne gangen virker han noe motvillig. Han vil visst rett og slett ikke bo hos oss! *sukk* Dersom han er etter fred og ro, kunne han jo bare tuslet opp til naboen, men neida, han går noen kilometer i stedet for! Jeg tror han kjeder seg og savner katteselskap etter at Sofie døde og katten til naboen også ble borte. Akkjah.

10 september 2005

Dønge

Nikolai og jeg pakket sekken med vafler og kakao og trasket i vei mot Dønge. Kristian ventet besøk av Daniel og ble hjemme. Note to self: Planke under armen neste gang, for broen over bekken var borte. Forresten var vannet for høyt til at vi kom rundt pynten, så neste gang: annen rute utenom sjøen.

Vel oppe på Dønge holdt vi på å blåse over ende! Synd vi ikke hadde med drager! Vi hadde en liten kakaopause, vaflene ble spart, før vi gikk nedover igjen. Vi tok en liten avstikker ned og opp stien til høyre ned Dønge, tilbake til stien ned til Bjårviga, bortover jordet i stedet for langs sjøen og endte ut ved huset til Jan Martin på Natvig. Da hadde Nikolai helt mistet troen på mine evner til navigasjon og nesten gått til sitt ned aksjon pga. vondt i beinet. Vi gikk innom gamleveien og plukket opp sykkelen til Nikolai. Tid: 1t 15min inkl. pause.

God morgen :-D

Så var det lørdag morgen igjen. Som vanlig full aktivitet i det Kristianske hus fra tidlig, 7.30 i dag. Kristian listet seg tilbake til rommet og hørte på musikk. Nikolai listet seg ikke fullt så mye da han våknet! *Drøønn* - og musikken kom på!

Nå er de nede på brygga. Krabbeteinene er trukket og fangsten lagt i kista. *gjesp*

Arnt Kristian er på heia på jakt sammen med Jan Einar, Kristen og Kai. Håper de får med seg noe hjem i sekken. Selv om huller i luften er lettere å bære...

Så var denne dagen igang. Litt tungt vær i dag. Sjøen er svart og skyene mørke. Håper det letter litt utover! Jeg har planer om å dra dem med meg til Dønge i dag og ha vaffelpause på toppen. Sånn, nå står det der, svart på hvitt, så nå kan jeg vel ikke lure meg unna...

Der kom Nikolai stormende og vil ha is! Så nå får vi starte brødskiveproduksjonen.

Ha en fin dag der ute!

08 september 2005

Det leses


Jeg har vært så heldig å få tilsendt en bok på lån: "Paradiso" av Tove Cecilie Fasting.

Jeg koser meg mens jeg leser med et lite snev av misunnelse (tvi-tvi-tvi). En slik innsikt i gresk liv og praksis får man ikke med 14-dagersturer en gang i året! Joda, litt har jeg plukket opp gjennom årene, men stort sett fordi jeg leser om det, ikke fordi jeg får førstehånds kjennskap på plassen!

Heldig da, at det er noen som skriver bøker og lar en få et lite innblikk som setter en ekstra spiss og dimmensjon på ferien ved at man kanskje er så heldig at man forstår hvorfor Pantelis nesten ærefryktig forteller at kusinen har sagt opp hotelljobben og fått seg jobb i det offentlige! I Hellas blir man nemlig ansatt i det offentlige på livstid. Og der får man pensjon, sykepenger, feriepenger...

-Eller hvorfor kelneren kan hende overser en om man sitter alene på en taverna. Det er bare så utenkelig for en greker å spise alene at han er sikker på at du venter på noe. Han vil ikke presse seg på og tvinge deg til å bestille før dere er alle.

07 september 2005

Viljestyrke

I dag har jeg vært flink! Jeg har støvsuget, moppet gulv, støvmoppet, laget stor gryte fårikål og var det tid for å ut og gå! Etter å ha lagt klar telefon med mp3 og høretelefoner, flaskeholder med lomme til telefon og flaske med farris, var det tid for å finne frem skoene.

*flaff*

*Huh?* Joggeskoene mine hadde dødd på seg! Hele sålen har løsnet! På begge to! Riktignok er de ikke nye, men ingen kan beskylde dem for å være velbrukt! Hva er det for slags tull da, å lime sko med lim som ikke tåler en fuktig tur i skogen?

Hm. Ingen tur i dag? *vakle mellom sofaen og regntung himmel*. Fillern heller! Jeg vil jo ut!

Alternativt fottøy? Flipp-flapper og et par gamle, velbrukte, punkterte Eccosko. Jeg valgte de siste. Visste dere at det kan bli vakum i sko? Det kjentes iallfall slik ut der jeg trasket avsted i sko som ble våtere og våtere til de til slutt var så våte at de sugde seg fast i føttene mens jeg krysset rundt i skogen og så etter alternative turstier. Ikke fant jeg noen og plaskregne gjorde det, så jeg gikk hjemover for å redde mobilen fra å drukne.

Nå, en varm dusj senere, sitter jeg her og er ganske så fornøyd med meg selv mens jeg snuser inn duften av fårikål fra kjøkkenet.

06 september 2005

Tigergutter, andre gutter og elde eller no'

Kristian stod opp i natt fordi han var syltet og ikke fikk puste, så ham fant jeg på sofaen i dag tidlig. Han ble hjemme fra skolen, foret med nesespray og cola og tilbragte en slitsom dag på sofaen med fjernkontrollen.

Nikolai hadde i lekse til i dag å ta med seg en liten ting med s i. Han tok med seg Tigergutt. Bamse, kosedyr og lys(i magen) Masse s-er! Tigergutt fikk ikke lov å være med hjem igjen! Han ble helt på gråten da han fortalte at lærerne hadde bestemt at tingene skulle bli på skolen til i morgen. Så nå har han lagt seg uten Tigergutt, men med et lass andre kosedyr som bare ikke strekker helt til, og er sint og lei seg.

Jeg har løpt frem og tilbake. Var på kontaktlinsekontroll. Synet er perfekt, men jeg ble informert at jeg nå begynner å nærme meg alderen hvor lesesynet blir svekket og jeg med tiden vil trenge briller for å kunne lese. *gremme*

Dessuten har jeg vært to ganger på senteret i dag. Første gang til linsekontrollen. Da kjøpte jeg samtidig overgang fra mobil til vanlig høretelefonjack. Trodde jeg. Damen i butikken sa jo at det var den jeg skulle ha! Det viste seg at jeg kjøpte overgang til 2.4mm jack. Vanlige høretelefoner har 3.5mm jack. Selvfølgelig kjøpte jeg feil!

Så jeg kjørte opp igjen siden jeg likevel skulle hente bilen på verksted nesten på senteret og kjøpte 2.4-3.5mm adapter. Nå virker mobilen med vanlige høretelefoner. Bare man ikke er nøye på det med kontakt. -Eller, det er nettopp det man være. Dersom kontakten ikke står helt rett, dvs. feil, kommer det bare lyd i en av høyttalerne. HURRA! Nok et kupp!

04 september 2005

Skryte litt!

Nå har jeg skrytt i øst og vest, så nå synes jeg at jeg skal skryte litt svart på hvitt også! Kristian har kastet seg på 7. trinn med blod på matte-tann, ser det ut til, og har levert plettfrie ukesoppgaver i matte på rekordtid. *stolt*

Plutselig ble det sommer igjen!

For en fryd! I det ene øyeblikket klager man over at høsten er i komminga, man kjenner det jo på luften. I neste øyeblikk er det så varmt at man nesten ikke holder ut å ligge og sole seg i bikini! O' lykke!

Så fikk man likevel frisket på sommerfargen littebitt før man reiser. Og varmet sjelen! Det beste er at værmeldingen lover bra vær i morgen og i overmorgen, iallfall i starten av dagen, også! *sukk*

Mamma, æ blør!

Nikolai kom travende inn i kjøkkenet i dag og erklærte at han blødde. Nærmere inspeksjon avslørte et kutt på ca. 0,5 cm i bakhodet. *sukk*. Pappaen og mammaen konkluderte med at det ikke var noe å gjøre med det, bare la det være slik, for det hadde sluttet å blø og det var ikke stort. "Joho! For jeg kunne få fingeren inn i det!".

02 september 2005

Høsten


Høsten er i komminga! Det er ikke det at jeg ikke liker den. Sopp, stearinlys og fyr i ovnen er koselig det, og det betyr at skisesongen er like rundt hjørnet! Det hadde nok ingen trodd for noen år siden, at jeg skulle glede meg til skisesongen!

Problemet med høsten er at den er så forbasket mørk og trist, og at jeg blir så trøtt og sur og lei! Jeg hater mørket! Det gjør meg slapp og sløv og, ja! Sur! Takk og lov for fjellheimen med hvit snø og lysere dager enn her nede i slapselslurket! Jeg får trøste meg med det! Og en liten svipptur til den greske varmen før vinteren setter inn :-)

Og tross alt er det fortsatt lyst og trivelig og slapsefritt ennå, selv om skyggene har blitt ubehagelig mye lengre i det siste!